SAĞLIK

Sahte Uzun Ömür Takviyeleri Nasıl Tespit Edilir ve Önlenir?

Takviyeler hayatınızı uzatmaya yardımcı olabilir mi? Cevap o kadar siyah beyaz değil. Daha uzun yaşamanın kısayolları yoktur ve daha uzun yaşamanıza yardımcı olacak vitaminlere ulaşmayı seçerseniz, bunların onaylanmış ve araştırılmış moleküller içerdiğinden emin olun, aksi takdirde yarardan çok zarar veriyor, paranızı ve zamanınızı boşa harcıyor olabilirsiniz.

Hikaye Öne Çıkanlar
  • Knowledge is power
  • The Future Of Possible
  • Hibs and Ross County fans on final
  • Tip of the day: That man again
  • Hibs and Ross County fans on final
  • Spieth in danger of missing cut

Genetiğiniz, çevreniz ve yaşam tarzı seçimleriniz, ne kadar uzun ve iyi yaşayacağınızı etkiler. Sağlıksız bir yaşam tarzını tamamlayamazsınız. Bununla birlikte, bilim adamları her yıl yeni uzun ömür yolları keşfediyor ve ek formülerlere bu yolları desteklemenin ve yaşlanmayı yavaşlatmanıza yardımcı olmanın yollarını bulmaları için bir neden veriyor. Potansiyel olarak etkili moleküller ve bileşenlerdeki artışla birlikte, yanlış bilgi miktarı ve onaylanmamış sahte ürünlerin satışı da artıyor.

“Saygın bir satıcı olmadıkça veya şirket molekülü incelemeye dahil olmadıkça, ondan uzak dururdum.”

Eric Verdin

Buck Yaşlanma Araştırma Enstitüsü Başkanı ve CEO’su Dr. Eric Verdin, Healthnews’e, uzun ömürlü takviye şirketlerinin web sitelerinde ve şişelerinde umut verici iddialar göstereceğini, ancak tüketicilerin iddiaları destekleyen bilimsel kanıt olup olmadığına bakması gerektiğini söyledi. bu kanıt, hayvan veya insan deneylerine dayanmaktadır.

Sahte ek nedir?

ABD Gıda ve İlaç İdaresi’ne (FDA) göre, “diyet takviyeleri, hastalıkları veya diğer sağlık durumlarını önleme, tedavi etme veya iyileştirme iddialarıyla pazarlandığında sahte olarak kabul edilebilir, ancak bu kullanımlar için güvenli ve etkili olduğu kanıtlanmamıştır.”

Şu anda FDA, yaşlanmayı bir hastalık değil, “doğal bir süreç” olarak görüyor, bu nedenle, uzun ömürlü bileşenleri pazarlayan takviye şirketlerinin, tüketicilere satış yapmadan önce etkinliklerini test etmek için titiz onay sürecinden geçmesi gerekmiyor.

1994 tarihli Diyet Takviyesi Sağlık ve Eğitim Yasası uyarınca, ek şirketlerin güvenlik testi, iyi üretim süreçleri ve yeterli içerik etiketlemesi gibi belirli kriterleri karşılaması gerekmektedir .

Uzun ömür takviyeleri – gerçek:

Tüm uzun ömürlü takviyeler, ürünlerini satmadan önce yukarıdaki kriterleri karşılıyor mu? Ne yazık ki hayır. Birçok uzun ömürlü takviyesi şirketi, izin almaktansa af dilemenin daha iyi olduğu kuralına göre hareket eder.

Çirkin gerçek şu ki, uzun ömürlü takviye endüstrisindeki çoğu şirket, daha uzun yaşamanıza yardımcı olmak veya takviyelerinin hiç işe yarayıp yaramadığını öğrenmekle ilgilenmek için değil, para kazanmak için var.

“Satın aldığınız takviyelerin çoğu, şişede reklamı yapılanları bile içermiyor ki bu zaten büyük bir sorun.”

Doktor Verdin

Chromadex tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma , Amazon’da uzun ömürlü vitaminler olarak satılan ve nikotinamid mononükleotidi (NMN) ana bileşenlerinden biri olarak listeleyen 22 takviyeyi test etti. Araştırmaları, çoğunun içlerinde neredeyse hiç gerçek NMN içermediğini ortaya çıkardı.

Dr. Verdin, “sektörün temsilcisi” olduğunu doğruladı ve bu, tüketicilerin, özellikle Amazon gibi üçüncü taraf bir distribütörden uzun ömürlü bir takviye satın alırken dikkatli olmaları için daha da fazla neden veriyor.

Healthnews yakın zamanda bu konuyu ve FDA’nın NMN takviyeleri üretiminin neden durduğunu bildirdi .

Kanıtlanmamış içerikler ve gizli iddialar

“Uzun ömür”, “sağlık süresi” ve “ömür” popüler terimler haline geldi, ancak Dr. Verdin, uzun ömürlü bir takviye seçerken “son derece şüpheci” olmanızı tavsiye ediyor.

Düzenlenmemiş bir şeyi ağızdan alıyorsanız, muhtemelen içinde ne olduğunu ve konsantrasyonunun ne olduğunu bilemezsiniz.

“Çünkü bu takviyeler kanıtlanmamıştır, insanlara söylüyorum, eğer alıyorsanız, olumlu bir etkisi olabilir veya olmayabilir, asla bilemezsiniz, ancak bazılarının toksik olabileceğinin her zaman farkında olun.”

Doktor Verdin

Etikette veya web sitesinde okuduklarınıza karşı dikkatli olun. Pazarlama dönüşleri ve sıcak ifadeler daha büyük yazı tipinde olsa da, ince puntoda gizlenmiş aldatıcı iddialar bulabilirsiniz. Dr. Verdin, şirketlerin genellikle “farelerde yaşam süresini uzattığı” veya “ömrünü uzattığı gösterildi” diyerek üstü kapalı bir iddiada bulunmak olduğunu açıklıyor.

“Bu iddialarda bulunurken yakalanmamak için her türlü hileli oyunu oynuyorlar” diyor. “Çünkü açıkçası, FDA bunu kimsenin yapmadığından emin olmak için polislik yapıyor.”

Bir şirket bir ek üzerinde çalışıyorsa ve klinik bir araştırmada kanıtlanmamış herhangi bir iddiada bulunuyorsa, düzenleyici kurumlar nezdinde itiraz etme riski altındadır ve devlet kurumları onları kapatacaktır.

Pek çok ek şirket, yapmamaları gerektiğinde talepte bulunabilir ve yapacaktır. “Şişede veya web sitesinde herhangi bir iddia varsa, bu iddianın nereden geldiğini, üzerinde çalışılıp çalışılmadığını ve eğer öyleyse, deneylerin hayvanlar üzerinde mi yoksa insanlar üzerinde mi yapıldığını görmek için gerçekten derine inerdim.” Verdin, yararları kanıtlanmış çok az takviye olduğunu ekledi.

Bilim destekli uzun ömürlü moleküller

Çeşitli uzun ömür yollarını desteklemede umut verici bir etki gösteren sadece bir avuç molekül var. NR ve NMN gibi NAD öncüllerinin yanı sıra alfa-ketoglutarat ve spermidin bunlardan birkaçıdır. Bir de fisetin ve resveratrol gibi polifenoller var, bunlar doğaları gereği oldukça karışık olabilir ve vücuttaki pek çok şeyi etkileyebilir, sadece uzun ömürlü yolları değil.

Bununla birlikte, bunlar bile çoğunlukla hayvan modellerinde test edilmiştir, dolayısıyla bunların uzun vadede insan biyolojisini nasıl etkileyebileceği konusunda öğrenilecek çok şey var.

Ürünlerinin etkinliğini test etmek için gereken özeni gösteren bazı ciddi şirketler var, diye açıklıyor Dr. Verdin. “Bu ürünlerin birçoğunu alabilirsin ve sana zarar vermeleri pek mümkün değil, ama herhangi bir etkileri olup olmadığı henüz belli değil ama gelecekte ortaya çıkacak.”

Sahte uzun ömürlü takviyeleri tespit etmek için ipuçları

Uzun ömürlü takviyeleri almayı düşünüyorsanız, hangilerinin güvenilir ve hangilerinin sahte olduğunu belirlemenize yardımcı olabilecek işaretlere dikkat edin.

Yeşil bayraklar:

  • Saygın şirket;
  • Araştırılan içerikler;
  • Şirket, içeriklerini test etmek için çalışmalara yatırım yapıyor;
  • Tüketici Raporları hakkında iyi incelemeler.

Kırmızı bayraklar:

  • Bir kapsülde çok fazla bileşen;
  • bileşenlerin belirsiz konsantrasyonu;
  • Gerçek olamayacak kadar iyi iddialarda bulunur;
  • Büyük sonuçlar talep ediyor;
  • Web sitesinde hiçbir bilimsel kanıt listelenmemiştir;
  • Yalnızca hayvan modelleriyle desteklenen iddialar;
  • Küçük örneklem büyüklüğü veya önyargılı çalışmalar.

Karar açık – her gün sahte uzun ömürlü takviyeleri satılıyor ve milyonlarca kişi onları satın almak için kandırılıyor. Mucizevi sonuçlar vaat eden cesur iddialar, genellikle sosyal medya sayfalarınızda ve Google aramalarınızda ortaya çıkabilir veya size haber bültenlerinde e-posta ile gönderilebilir. Ancak, bu iddiaları hangi kanıtlarla desteklediklerine bakmadan pazarlama hilelerine kanmamak önemlidir.

Hem hayvanlar hem de insanlar üzerinde çalışılan bir avuç molekül olsa da, uzun ömür biliminin insanlar üzerindeki uzun vadeli etkilerini keşfetmek için hala uzun bir yolu var. Ek olarak, bilim adamları, henüz anlaşılmamış daha birçok uzun ömürlü yol olduğuna inanıyor.

Dr. Verdin’in işaret ettiği gibi, takviye almak yaşlanmayla mücadelede ilk hareket tarzınız olmamalıdır.ve daha uzun bir yaşam süresi ve sağlık süresinin teşvik edilmesi. Ömrünüzün çoğu, yaşam tarzı faktörleri tarafından belirlenir.

Genetiğin bile bununla çok az ilgisi var. Calico Labs tarafından insan genetiği üzerine yürütülen yakın tarihli bir araştırma, genetiğin uzun ömürlülüğün yalnızca %7’sinden sorumlu olduğunu gösterdi .

Verdin, “Herhangi bir ek almadan önce, kişinin fiziksel aktivitelerini, beslenmesini, uykusunu, stresi azaltmasını ve insan bağlantılarını optimize etmesi gerektiğini savunuyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu