SEYEHAT & TURİZM

Büyük Kanyon’daki Havasu Şelaleleri 3 yıl sonra yeniden ziyarete açılacak

Büyük Kanyon sisteminin en ilgi çekici özelliklerinden biri olan Havasu Şelaleleri, Covid-19 pandemisi nedeniyle üç yıl aradan sonra yeniden ziyarete açılacak. Ama bir sorun var.

Yeniden açılışın 1 Şubat’ta yapılması planlanıyor; ancak, erişim başlangıçta belirli, küçük bir grupla sınırlı olacaktır.

Daha önceki rezervasyonları askıya alınan kişiler, şelalelere ve üssündeki büyüleyici akuamarin havuzuna yapılacak bir ziyareti yeniden planlarken ilk çatlağı alacaklar.

Havasu Şelaleleri, Havasupai Indian Reservation topraklarındadır ve kabile tarafından kontrol edilir. Rezervasyon, Büyük Kanyon Ulusal Parkı’nın bitişiğindedir ancak onun bir parçası değildir. Kabile, şelalelere tüm erişimi kontrol ediyor.

Yeni 2024 rezervasyonları sunulmuyor, ancak bu yıl gitmek için gerçekten can atıyorsanız, şanslıysanız ve esnek olabiliyorsanız potansiyel bir boşluk var.

Ziyareti askıya alınan kişiler, ziyaretlerini yeniden planlayamazsa, yerleri çevrimiçi bir liste aracılığıyla açılır.

Havasu Şelalelerini görmek için sıkı zaman çizelgesi

İnsanların yeniden planlama yapması için yanıt süresi kısıtlı ve kabile, “bu yeni bir giriş süreci ve sistem üzerinde çalışırken bazı gecikmeler olabilir” konusunda uyardı.

En son Facebook gönderisine göre kabile, 26 Ocak Perşembe günü varış tarihleri ​​1-28 Şubat 2024 olan gezi liderlerine ayrıntılı, eğitici e-postalar gönderdi.

Bazı umutlu ziyaretçiler, yeni düzenlemeleri bu kadar hızlı yapmakta ve yürüyüşe başlamak için check-in saatleriyle çalışmakta zorlandıklarını bildirdi.

Bir kişi şunları yazdı: “Güncellemeyi takdir ediyorum ama keşke daha zamanında olsaydı. Bu gerçekten seyahat planlarımı, dolayısıyla çocuk bakımı düzenlemelerimi değiştiriyor. 1 hafta önceden haber veriyorsunuz. Rezervasyonum 2/3 için.”

Havasu Şelalesi neden bu kadar uzun süre kapalı kaldı?

Havasu Şelaleleri, daha geniş olan Havasupai Rezervasyonunun yalnızca bir parçasıdır. Kabile , Kızılderili kabilelerinin karşılaştığı benzersiz sağlık sorunlarının uzun süreli kapanmaya katkıda bulunduğunu belirtti.

Kabile web sitesinde “Rezervasyonumuzu Mart 2020’de kapattık” diye yazdı . “Anlamlı sağlık hizmetlerine sınırlı erişim nedeniyle, topluluğumuzu güvenli ve sağlıklı tutmanın en iyi yolu rezervasyonu kapatmaktı. O zamandan beri turistlere kapalı kaldık.”

Ardından Ekim 2022’de, VisitArizona.com’a göre yaklaşık 200 kişinin yaşadığı Supai Köyü’nde sadece turistlerin değil, aynı zamanda kabile üyelerinin de kullandığı şiddetli sel patikalarına ve köprülere zarar verdi .

Son olarak kabile, üçüncü taraf turizm operatörüyle sorunları olduğunu söyledi.

Ancak enkazın temizlenmesi ve gemiye yeni bir turizm operatörünün gelmesiyle Havasupai 1 Şubat’ta yeniden açıldı.

Havasu Şelalelerine giden zorlu yolculuk

Havasu Şelaleleri: Keyifli bir varış noktası için zorlu bir yürüyüş.

Siteye girmek veya siteden ayrılmak hiç kolay değil.

Her şeyden önce, ABD Ulusal Park Servisi’nin bitişikteki alanla ilgili bilgi sayfasına göre, bu bir günlük gezi yürüyüşü değil . Bu bir gecelik ilişki. Bir kamp alanında veya Havasupia Lodge’da kalmayı ayarlamanız gerekir .

Kanyon kenarından Supai köyüne sekiz mil (13 kilometre) ve şelalelere iki mil (3,2 kilometre) kadar uzun bir yürüyüş var. Ve sonra tekrar yukarı ve dışarı yürümek zorundasın.

Kabilenin eğitim sayfasına göre kaya tırmanışı ve gece yürüyüşlerine izin verilmiyor. Kimsenin insansız hava aracı, alkol veya silah getirmesine izin verilmiyor.

NPS, ziyaretçilerin fiziksel olarak formda olması, en az bir galon su taşıyabilmesi (yolda su kaynağı yok) ve zorlu bir çöl yürüyüşüne hazır olması gerektiğini söyledi.

Yaz aylarında, sıcaklıklar 115 derece Fahrenheit’e (46 Santigrat) ulaşabilir. Sıcaklık bu sayının üzerine çıktığında yollar kapanır.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu