SAĞLIK

Federal acil durum bildirimlerinin Mayıs ayında sona ermesinin ardından Covid testleri ve tedavilerinin maliyetleri artabilir

Beyaz Saray, 2020'nin başından beri yürürlükte olan koronavirüse bağlı ulusal ve halk sağlığı acil durumları için bir son kullanma tarihi açıkladı.

Federal hükümetin acil durum bildirimleri Mayıs ayında sona erdikten sonra, Covid testleri ve tedavileri artık herkes için ücretsiz olmayabilir. Ancak kar amacı gütmeyen bir sağlık düşünce kuruluşu olan KFF tarafından geçen hafta yayınlanan iki rapora göre, çoğu insan yine de Covid aşıları için ödeme yapmak zorunda kalmayacak .

Beyaz Saray Pazartesi günü yaptığı duyuruda , Covid pandemisiyle ilgili ulusal ve halk sağlığı acil durumlarının süresinin 11 Mayıs’ta sona ermesine izin vereceğini duyurdu. İlki Mart 2020’den, ikincisi ise Ocak 2020’den beri yürürlükte.

Bu, tüketici maliyetlerini hafifleten bazı federal kuralları sona erdirecek – örneğin, sigorta şirketlerinin ayda sekiz evde Covid testi yaptırması gerekliliği . Bununla birlikte, Uygun Fiyatlı Bakım Yasası gibi diğer yasalar, aşıların sigortası olan kişiler için ücretsiz kalmasını sağlar.

Sağlık ve İnsani Hizmetler Departmanı, 11 Mayıs’tan sonra koronavirüsle ilgili çeşitli maliyetlerin nasıl değişeceğine ilişkin yorum talebine yanıt vermedi.

İşte KFF’ye göre beklenen değişikliklerden bazıları.

Sigorta artık evde yapılan testleri kapsamak zorunda kalmayacak

2022’nin başından bu yana Biden yönetimi, özel sigorta şirketlerinden ve  Medicare’den ayda sekiz  adede  kadar evde testi karşılamasını istedi .

Ancak iki raporun yazarı, kıdemli bir yardımcı olan Jennifer Kates, halk sağlığı acil durumu ortadan kalktığında, özel sigortası olan çoğu kişinin bu testler için büyük olasılıkla ceplerinden ödeme yapmak zorunda kalacağını söyledi – kitler azalan federal tedarikten gelmiyorsa, dedi. KFF’de başkan.

Kates, “Çoğunlukla, sağlık planları muhtemelen bunu karşılamayacak. Bazıları karşılayabilir, ancak çoğu karşılamaz,” dedi.

Medicare’li kişiler ve sigortasız kişiler de büyük olasılıkla ev içi testler için ücretlendirilecektir. Bununla birlikte, ek hizmetleri kapsayan Medicare Advantage’a sahip bazı kişiler, planlarına bağlı olarak yine de ev içi testleri kapsayabilir.

Amerikan Kurtarma Planı Yasası uyarınca, Medicaid kullanan kişiler, halk sağlığı acil durumu sona erdikten yaklaşık bir yıl sonra evde ücretsiz testler alabilirler. Bundan sonra, ev içi testlerin kapsamı eyalete göre değişecektir.

Biden yönetimi, şu anda sunulanların ötesinde daha fazla evde ücretsiz test gönderme planlarını belirtmedi.

PCR test fiyatları duruma göre değişiklik gösterecektir.

Özel sigorta şirketlerinin çoğu, ağ içi sağlayıcılar tarafından uygulanan PCR veya laboratuvar testlerinin maliyetini karşılamaya devam edecektir. Ancak KFF’ye göre, bu sigortacılar doktor reçetelerini talep edebilir, kişi başına kapsanan test sayısını sınırlayabilir, doktor ziyaretleri için ücret alabilir veya testleri ek ödemelere veya muafiyetlere tabi tutabilir.

Medicare, PCR testlerini karşılamaya devam edecek, ancak Medicare Advantage’a sahip kişiler ücrete tabi olabilir.

Testler orijinal olarak federal hükümet tarafından satın alınmadıysa veya bir klinik ya da toplum sağlığı merkezi aracılığıyla ücretsiz olarak uygulanmadıysa, sigortası olmayan kişiler büyük olasılıkla PCR testleri için ödeme yapmak zorunda kalacaklardır.

Paxlovid ve diğer antiviral tedaviler sonunda maliyetli olacak

Federal hükümet tarafından satın alınan oral antiviraller, halk sağlığı acil durumunun ne zaman sona erdiğine bakılmaksızın, ulusal arz bitene kadar herkes için ücretsiz kalacaktır. Buna, ağır hastalık riski yüksek olan hafif ila orta şiddette Kovid’li kişiler için başvurulacak tedavi olan Paxlovid de dahildir.

Ancak stok boşaldıktan sonra, özel sigortası veya Medicare’i olanlar da dahil olmak üzere çoğu insan, büyük olasılıkla planlarına göre haplar için ücretlendirilecektir.

Kates, reçeteyle satılan ilaçların maliyetini karşılamaya yardımcı olan Medicare Kısım D’ye sahip kişilerin Aralık 2024’e kadar Paxlovid’i ücretsiz alabileceklerini söyledi.

Çoğu kişi ücretsiz olarak aşı olmaya devam edecek

Medicare, Medicaid ve özel sigortası olan kişiler için Covid aşıları ve güçlendiriciler ücretsiz olmaya devam edecek. Bununla birlikte, planlarına bağlı olarak, özel sigortalı bazı kişiler, ağ dışı sağlayıcılar aracılığıyla aşılanmaları halinde yine de ücretlendirilebilir.

Sigortasız yetişkinler, federal hükümet tarafından satın alınan Covid aşıları için ödeme yapmak zorunda kalmayacak çünkü federal tedarikte hala dozlar var. Ancak bu dozlar bittiğinde, büyük olasılıkla ücretlendirilecektir.

Kates, “Federal olarak satın alınan bir aşı veya tedavi veya test olmadıkça, sigortasızların sigorta kapsamı için herhangi bir garantisi yoktur” dedi.

Sigortasız çocuklar, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin Çocuklara Yönelik Aşılar Programı aracılığıyla ücretsiz Covid aşıları almaya hak kazanacaktır . Ancak ofis ziyaretleri için aileleri ücretlendirilebilir.

Başkan Joe Biden’ın 2024 bütçesi, çocuklar için modellenmiş bir “Yetişkinler İçin Aşılar” programı oluşturmak için fon sağlamayı içeriyor. Gerçekleşirse, program sigortasız kişiler için önerilen tüm aşıların maliyetini karşılayacaktır; bunun için henüz bir zaman çizelgesi yok.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu