SEYEHAT & TURİZM

Amtrak, popüler rotalarda gece geç saatlerde yapılan yolculuklar için ultra ucuz ücretleri duyuruldu

  • Amtrak, Kuzeydoğu rotalarının bazıları için gece geç saatlerde 5 ila 20 $ arasında değişen tren ücretlerini açıkladı.
  • Ucuz fiyatlar, Washington, DC ve New York arasındaki belirli güzergahlar için 19:00 – 05:00 saatleri arasında geçerli olacaktır.
  • Yeni düşük ücretler, seyahat talebi yüksek kalmaya devam ettikçe ve uçuşlar ve tren biletleri daha pahalı hale geldikçe ortaya çıkıyor.
İnsanlar 15 Eylül 2022′de New York’ta Moynihan Tren Salonunda bir Amtrak trenine yürüyor.
Spencer Platt | Getty Resimleri

Gece kuşları (veya ekstra erkenci kuşlar) artık Amtrak’a binmek için daha az ödeyecek.

Perşembe günü şirket, belirli Kuzeydoğu hatlarında 19:00 ile 05:00 saatleri arasında çalışan güzergahlar için 5 ila 20 $ arasında bir tren ücreti listesi açıkladı.

Daha ucuz rotalar, Kuzeydoğu Koridoru’ndaki New York, Washington DC, Baltimore, Philadelphia ve daha fazlası gibi istasyonlara hizmet verecek . Örneğin, New York’tan Newark, New Jersey’e gece geç saatlerde giden bir trenin maliyeti 5 Dolar kadar düşük olacaktır.

Şirket Perşembe günü yaptığı duyuruda, indirimlerin “konserlerden, oyunlardan, spor etkinliklerinden dönen gezginlere veya daha geç veya daha erken ayrılmayı tercih edenlere” yönelik olduğunu yazdı .

Yeni gece fiyat katmanı, enflasyon cüzdanlarını sıkıştırırken bile harcamaya devam eden yolcular üzerindeki maliyet baskısını bir miktar hafifletebilir. Örneğin,   pandemi döneminden sonra tüketiciler seyahate önem verdiği için uçuş rezervasyonları gücünü korudu .

Özellikle Amtrak’ın Kuzeydoğu rotası, koridor yolcular arasında popüler olduğundan ve bölgedeki büyük şehirleri birbirine bağladığından, geçen yıl binmek daha pahalı hale geldi , hatta bazen uçak biletlerini geride bıraktı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu