TEKNOLOJİ

Alphabet, 70 milyar dolarlık geri satın alma yetkisi verdi

  • Google ana şirketi Alphabet Salı günü yaptığı açıklamada, yönetim kurulunun 70 milyar dolarlık hisse geri alımına izin verdiğini söyledi.
  • Alphabet, Nisan 2022′de 70 milyar dolarlık hisse geri alımını duyurdu.
  • Şirket, Wall Street’in beklentilerini aşan bir gelir bildirdikten sonra, uzun süreli ticarette hisse senetleri %3′ten fazla arttı.

Google ana şirketi AlphabeSalı günü yaptığı açıklamada, yönetim kurulunun 70 milyar dolarlık hisse geri alımına izin verdiğini söyledi.

Google tüm tutarı geri alımlara harcarsa, bu geçen yılın hızının devamı anlamına gelir . Alphabet, Nisan 2022′de 70 milyar dolarlık hisse geri alımını duyurdu.

O zamandan beri Google, “farklı bir ekonomik gerçeklik” ve gereğinden fazla işe alma gerekçe göstererek maliyetleri kısmak ve çalışanları işten çıkarmak zorunda kaldı .

Alphabet, hem A Sınıfı hem de C Sınıfı kendi hisselerini ne zaman geri alacağına karar verirken hisse senedi fiyatının yanı sıra piyasa koşullarını da dikkate alacağını söyledi.

A Sınıfı hisseler, oy hakkı taşıyan orijinal Google hisseleridir, C Sınıfı hisseler ise oy hakkı olmayan daha yeni bir sınıftır. Halka açık olmayan süper oy B Sınıfı hisse senetleri de vardır.

Şirket , Wall Street beklentilerini aşan bir gelir bildirdikten sonra, Alphabet hissesi uzun süreli ticarette %3′ten fazla arttı .

2022′de Alphabet, Apple dışındaki diğer tüm şirketlerden daha fazla kendi hissesini geri satın aldı .

Hisse geri alımları Washington, DC’de sıcak bir siyasi konu haline geldi Warren Buffett gibi yatırımcılar, hisse geri alımlarına bayılıyorlar çünkü bunlar, ödenmemiş hisse sayısını azaltarak mevcut hisseleri etkili bir şekilde daha değerli kılıyorlar. Buffett, hisse geri alımlarını eleştirenleri ekonomik olarak ” cahil ” olarak nitelendirdi .

Ancak Başkan Joe Biden da dahil olmak üzere bazı politikacılar, şirket kârlarının maaş zammı gibi alternatifler yerine kötü bir şekilde kullanıldığını ve uygulamanın hisse fiyatlarını etkili bir şekilde manipüle ettiğini söyleyerek hisse geri alımlarını hedef aldılar . Biden yönetimi tarafından desteklenen geri alımlara %1 vergi geçen yıl geçirildi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu