EKONOMİ

Açık pozisyonlar, yaklaşık iki yıldır ilk kez Şubat ayında 10 milyonun altına indi

  • Çalışma Bakanlığı’nın JOLTS raporuna göre, mevcut pozisyonlar Ocak ayının aşağı doğru revize edilen sayısından 632.000 düşüşle toplam 9.93 milyon oldu.
  • Mayıs 2021′den bu yana ilk kez boş pozisyonlar 10 milyonun altına düştü.
  • Profesyonel hizmetler ve ticari hizmetler, düşüşlere öncülük etmek için ayda 278.000 iş açılışında bir düşüş gördü.
Başkan Joe Biden, 28 Mart 2024′te Durham NC, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Investing in America Turunu başlatmak için Kuzey Karolina, Durham’daki bir Wolfspeed yarı iletken üretim tesisini ziyaret ediyor
Anadolu Ajansı | Anadolu Ajansı | Getty Resimleri

Federal Rezerv’in işgücü piyasasını yavaşlatma çabalarının bir miktar etkisi olabileceğine dair bir işaret olarak, açık işler Şubat ayında yaklaşık iki yıldır ilk kez 10 milyonun altına düştü.

Çalışma Bakanlığı’nın Salı günü aylık İş Açıklıkları ve İşgücü Ciro Anketi’nde bildirdiğine göre, mevcut pozisyonlar Ocak ayının aşağı doğru revize edilen sayısından 632.000 düşüşle toplam 9.93 milyon oldu . FactSet’e göre Wall Street 10.4 milyon arıyordu.

Mayıs 2021′den bu yana ilk kez boş pozisyonlar 10 milyonun altına düştü.

Fed, 2022 yazında 41 yılın en yüksek seviyesinde seyreden enflasyonu düşürme arayışında kızgın işgücü piyasasını hedef aldı. Merkez bankası, gösterge faiz oranlarını Mart 2022′den bu yana dokuz kez artırdı, ancak bunlar hareketlerin işin durumu üzerinde çok az etkisi olduğu görülüyordu.

Şubat verilerinden önce, açık iş ilanlarının sayısı mevcut çalışanlardan neredeyse 2′ye 1 oranında fazlaydı. En son rakamlar bu oranı 1,7′ye 1′in altına indiriyor.

Hazine getirileri, verilerin Fed’i daha fazla faiz artırımından caydırmasına yardımcı olabileceğinden, açıklamanın ardından düştü. Hisse senetleri daha düşük hareket etti .

“Çoğu sektörde açık iş sayısı azaldığından işgücü piyasası gevşemeye başlıyor. LPL Financial’ın baş ekonomisti Jeffrey Roach, ekonomi yavaşladıkça, firmaların açılışları kısması muhtemel ve işçilerin daha iyi çalışma saatleri ve daha yüksek ücret arayışıyla işten ayrılma olasılığı daha düşük olacak” dedi. “Fed, bir sonraki toplantıda faiz artırımlarını duraklatmayı düşünebilir, ancak bunu ancak yaklaşan istihdam raporunun maddi zayıflık işaretleri göstermesi ve Mart [tüketici fiyat endeksi] raporunun daha düşük enflasyon göstermesi durumunda.”

Rakamlar bir ay geride kalsa da, Fed, JOLTS verilerini işgücü gevşekliği belirtileri için yakından izliyor.

Açık pozisyonlardaki düşüşün yanı sıra, işe alımlar ve ayrılmalar da bir miktar azaldı. İş değiştirme becerisine duyulan güvenin bir işareti olan işten ayrılmalar, 146.000 artarak 4 milyonun biraz üzerine çıktı.

Profesyonel hizmetler ve ticari hizmetlerde bu ay 278.000 iş ilanı düşerken, ticaret, ulaşım ve kamu hizmetlerinde 210.000 düşüş görüldü. Tüketici talebini ölçmek için önemli bir sektör olan konaklama ve yemek hizmetleri 125.000 düştü.

Olumlu tarafı, 129.000 yeni inşaat işi vardı, ancak bu, gözle görülür bir artış görülen tek kategoriydi.

JOLTS açıklaması, Mart ayı için yeni tarım dışı bordro rakamlarından üç gün önce geliyor. Cuma Çalışma Bakanlığı sayısının 238.000 artış göstermesi ve işsizlik oranının %3.6′da sabit kalması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu